Information till mäklare och kunder

För Er information så ankommer Balmoral på morgonen den 1 juni till Grötö Rev (avseglar samma kväll). Under denna dagen kommer vi inte att ha möjlighet att ta emot några andra fartyg till våra kajer. Vi hoppas på Er förståelse och att detta inte kommer att innebära några problem. Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig eller Er vanliga kontakt hos oss.

 

Hoppas få tillgång till Grötö Rev

Beslutet att inte förlänga optionsavtalet för Seabased kan innebära nysatsningar i hamnen säger VD Dan Ericsson till Bohusläningen. Det vi behöver nu är direktiv från kommunen hur området ska användas. Det är en förutsättning för att vi ska kunna jobba mer långsiktigt och locka nya kunder till hamnen.

Foto: Ingvar Spetsmark Bohusläning

 

Seabased får inte köpa mark på Grötö Rev!

Det står nu klart att Lysekils Kommun inte förlänger optionsavtalet med Seabased om att de ska få köpa mark på Grötö Rev för att bygga sin fabrik för vågkraftverk.
Läs mer om detta i Bohusläningen 3/4 2017

SeabasedLLhamn6

Bild från Bohusläningen, Lasse Edwartz

Nya regler för att anlita båtsmän i Lysekils Hamn

Från och med 1 februari 2017 inför vi i Lysekils Hamn en ny regel som innebär att användandet av båtsmän är obligatoriskt för alla fartyg över 80 m LOA.
Kravet gäller både vid ankomst och vid avgång.

braemer-i-motsol-liten

Nya kryssningsanlöp 2018

Vi har för närvarande 3 kryssningsanlöp bokade 2018. Det blir vår hitintills bästa kryssningssäsong.

I juli och augusti kommer fartygen Seven Seas Explorer och Seven Seas Navigator till Lysekil, båda från rederiet Regent Seven Seas Cruises . I oktober kommer fartyget Balmoral från rederiet Fred Olsen Cruises, då hoppas vi på ett riktigt fint höstväder med ett Bohuslän i skimrande färger.

Men vi kommer att få se Balmoral i Lysekil redan under 2017! 1 juni lägger hon till vid Grötö Rev för att ge gästerna ombord en möjlighet att för en dag uppleva Lysekil med omnejd.
thumb_img_1409_1024_1024

Denna bild kommer från  fartyget  Marinas anlöp 2014 och är taget av Glicko

Ny VD för Lysekils Hamn AB

Dan Ericsson är ny VD för Lysekils Hamn AB fr.o.m. den 1 september 2016

Dan Ericsson efterträder Tor Carlsen som VD för Lysekils Hamn AB den 1 september 2016.

Dan, som är ekonom, har bred och djup erfarenhet som ledare inom logistikbranschen inklusive shipping. Han vet vad det innebär att verka i en internationell konkurrensutsatt miljö och vilka utmaningar som man ställs inför.

Närmast kommer Dan från NTEX AB där han varit VD. Dessförinnan har han bl.a. varit VD för North Sea RoRo AB och DFDS Seaways AB.

Tor Carlsen, som varit chef i Lysekils hamn, under 10,5 år, kommer att finnas tillgänglig under hela hösten för att hjälpa till vid behov.
Under hösten kommer Tor att återta sin behörighet som sjökapten och påbörjar den första utbildningen redan den 5 september.

M/V BRAEMER

Den 12 maj 2016 var det återigen dags för ett kryssningsfartyg att anlöpa Lysekil. Denna gång var M/V Braemer från Fred Olsen Cruises som spenderade en dag på den svenska västkusten. Kryssningen var en s.k. Mystery Cruise så ingen ombord förutom 6 befäl visste vilka hamnar som skulle besökas.

I juni nästa år kommer M/V Balmoral till Lysekil också hon från rederiet Fred Olsen Cruises.

Läs mer om Braemers besök på Bohuslänningen och på Glickos Blogg.

Om fartygen och rederiet läser ni på Fred Olsens hemsida

Braemer går till kaj på morgonen

Braemer går till kaj på morgonen

Vår duktiga personal får göra en akututryckning när det visar sig att det hänger trästockar över kajkanten där fartyget ska lägga till.

Vår duktiga personal får göra en akututryckning när det visar sig att det hänger trästockar över kajkanten där fartyget ska lägga till.

thumb_IMG_5081_1024

Alla passagerare som skulle gå ombord var tvungen att genomgå en s.k. Face kontroll hos gränspolisen.

Alla passagerare som skulle gå ombord var tvungen att genomgå en s.k. Face kontroll hos gränspolisen.

thumb_IMG_5076[1]_1024 thumb_IMG_5066_1024 thumb_IMG_5083_1024 thumb_IMG_5082_1024

Befälhavaren hade önskemål om att få höra AC/DC när han skulle gå ifrån kaj. Självklart fick han det!

Befälhavaren hade önskemål om att få höra AC/DC när han skulle gå ifrån kaj. Självklart fick han det!